
אלטרנטור משמש מכוניות מודרניות כדי לטעון את הסוללה לשלטון מערכת החשמל כאשר המנוע פועל.
עד 1960, מכוניות בשימוש גנרטורים דינמו DC עם מרכזיות. עם הזמינות של מיישרי דיודה סיליקון סביר, אלטרנטור שמש במקום. זה היה מעודד את חשמל הגדלת דרוש מכוניות בתקופה זו, עם הגדלת עומסים מן פנסים גדולים, מגבים חשמליים, חלונות אחוריים מחוממים ואבזרים אחרים
מספר בעיות עם אלטרנטור
איך אדע שהלך האלטרנטור?
כדי להבין אם מדובר כאן באלטרנטור לא תקין, חשוב להבין פחות או יותר מהו המצב איתו אתם מתמודדים. לדוגמא, אם המצבר שבק חיים – אך בכל זאת הצלחתם להניע אותו עם חיבור לכבלים, סביר להניח כי הבעיה לא באלטרנטור עצמו. מנגד, אם הרכב מניע, אך הוא נכבה באמצע הנסיעה ומדליק מנורת מצבר בצבע אדום – ככל הנראה מדובר במצב של אלטרנטור לא תקין.
סימנים שצריך להחליף את האלטרנטור
- עמעום אורות: אם אתם מבחינים בפנסים שלכם מתעמעמים בזמן נהיגה, במיוחד במהירויות נמוכות או במצב ניוטרל, זה יכול להיות סימן לבעיה באלטרנטור. תפקידו של האלטרנטור הוא לספק זרימה קבועה של חשמל, כך שכל תנודות בעוצמת האור עשויות להצביע על בעיה.
- נורת אזהרה בלוח המחוונים: רכבים מודרניים מצוידים בנורית אזהרה בלוח המחוונים הדומה למצבר או “ALT”. אם נורית זו נדלקת ונשארת דולקת בזמן שאתם נוהג, זה סימן ברור שיש בעיה באלטרנטור שלכם.
- מצבר מת: מצבר מת לא תמיד קשור לבעיה באלטרנטור, אך יש ביניהם קשר הדוק. אלטרנטור פגום עלול להוביל לריקון של המצבר. אם החלפתם לאחרונה את המצבר ועדיין נתקלתם בבעיות בהנעה, ייתכן שהאלטרנטור הוא האשם.
- רעשים מוזרים: אלטרנטור כושל עלול להפיק רעשים חריגים, כמו שחיקה או יבבות. צלילים אלו יכולים להיות תוצאה של מיסבים בלויים או רכיבים פנימיים אחרים. התעלמות מרעשים אלו עלולה להוביל לתיקון יקר יותר בהמשך הדרך.
- כשלים במערכות חשמליות: אם החלונות החשמליים, הרדיו או אביזרי החשמל האחרים שלכם מפסיקים לעבוד או מתנהגים בצורה לא סדירה, זה יכול להיות בגלל חוסר חשמל מהאלטרנטור.
- עצירה או קושי בהתנעה: אלטרנטור לא תקין יכול להשפיע על ביצועי המנוע, לגרום לו לעצירה או להקשות על ההתנעה. אם אתם נתקל בבעיות אלה, הגיע הזמן לבדוק את האלטרנטור שלכם.
בעיות באלטרנטור – סיבות נפוצות
- טעינת יתר – כאשר המצבר שלכם נמצא במצב של טעינת יתר, ויסות המתח של האלטרנטור משתבש לגמרי. כתוצאה מכך, המצבר מקבל מתח רב מדי – שפוגע בתפקוד האלטרנטור.
- רצועה שנקרעה – גם אם טיפלתם באוטו שלכם כמו שצריך לאורך השנים, עדיין סביר להניח כי רצועת האלטרנטור תיקרע בשלב מסוים. הרצועה נשחקת לאורך השנים, ולכן צריך לזכור להחליף אותה בזמן, וכמובן לבדוק אותה מעת לעת.
- נתק ברוטור – יכול להיות גם שהמצבר באוטו התרוקן, ולכן לא מגיע זרם בחיבור האלטרנטור.


